Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Striimaa musiikkia

Tekniikka ympärillämme antaa puitteet mitä erilaisimpiin mediaratkaisuihin. Älylaitteiden myötä myös musiikin striimaaminen on monelle arkipäivää. Yksinkertaisuudessan striimaus tarkoittaa median siirtämistä laitteesta toiseen.

2817153-woman-listening-to-music

Striimaaminen eli suoratoisto on verkkosisällön sisältöpalveluiden tiedonsiirtotapa, joka tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden multimediasisällön toistamiseen toiseen älylaitteeseen samalla kun sisältö on latauksen aikana katsottavissa toiselta laitteelta. Toisin sanoen tekniikka, jossa esimerkiksi musiikkia voidaan toistaa samalla kun sitä ladataan. Suoratoistettavaa materiaalia voidaan ladata valmiista tiedostosta, tai reaaliaikaisista tapahtumista kuten live-konserteista.

Erilaisia musiikin striimausohjelmia

Tänä päivänä saatavilla on useita musiikin striimauspalveluita joista suosituimpia ovat Spotify, Deezer, Rdio ja Google Play Music. Ruotsalainen Spotify-palvelu on yksi suurimpia ja tunnetuimpia musiikinstriimauspalvelun tarjoajia ja mahdollistaa kattavan valikoiman musiikkia, jonka toistat hetkessä älypuhelimellasi, tabletillasi tai tietokoneellasi. Spotify:n vahvuuksia ovat sen koko ja kattava laitetuki. Vuonna 2014 Spotify-käyttäjiä laskettiin olevan 40 miljoonaa. Deezer puolestaan on ranskalainen musiikkipalvelu joka tarjoaa tänä päivänä yli neljänkymmenen miljoonan kappaleen valikoiman ja Deezer-palvelu on saatavana myös älypuhelinsovelluksena. Deezer ei vaadi erillisen ohjelman latausta, vaan musiikkia voi kuunnella suoraan nettisivustolta. Striimaus on tänä päivänä hyvin tavallista ja musiikin lisäksi voi striimata eri videolähteistä, esimerkiksi televisio-ohjelmia ja livelähetyksiä. Mahdollisuudet ovat miltei rajattomat.