Pelien musiikit jäävät helposti huomioimatta, vaikka ne ovat tärkeä osa montaa peliä. Jokainen tunnistaa välittömästi klassikoiden, kuten Marion taustamusiikit. Näinkin perinteinen tunnusmusiikki herättää välittömästi jokaisessa paljon muistoja.Nykyään pelien musiikit ovat kehittyneet huomattavasti edellisten vuosikymmenten vastaavista teknologian sen salliessa, ja sen rooli on sen myötä kasvanut. Jokainen enemmän pelaava tunnistaa Falloutin taustamusiikin, ja sen luoman jännittävän tunnelman. Melodian puuttuminen on toisaalta oleellinen osa monessa kauhupelissä.
Historian havinaa
Aikaiset videopelit olivat erityisen rajoittuneita muistin kanssa, ja siksi niiden musiikit olivatkin usein loop-pohjaisia ja monotonisia. Nämä pelimusiikin historian ensimmäiset tuotokset ovat jääneet vahvasti elämään, vaikka pelimusiikki on genrenä kehittynyt huimasti eteenpäin. Yksi esimerkki tällaisista mieleenpainuvista klassikoista on Pac-Manin taustamusiikki, jonka sävelsi Toshio Kai.
Pelien musiikkien ammattimaistuminen
Nykypäivänä pelien budjetit ovat muuttuneet huimasti, ja niitä varten saatetaan palkata kuuluisiakin muusikoita musiikin luomiseen. Esimerkkinä tästä kelpaa Devil May Cry -videopeli, jonka musiikkeja säveltämään palkattiin Combichrist ja Alankomaalainen dubstep-yhtye Noisia. Andy LaPlegua, joka on Noisian keulahahmo, onkin kertonut haastatteluissaan, että oman näkemyksensä hylkääminen ja muun tuotannon mukana työskentely oli miellyttävää, vaikka kovin erilaista normaalista albumin tuottamisesta. Lisää tästä projektista voi lukea Aestheticasta.On hyvä muistaa, että kaikissa peleissä, jotka on luotu pienemmilläkin budjeteilla, on taustalla tarkkaan pohdittua musiikkia. Esimerkiksi NetEnt Casino kehittää musiikkia peleilleen, jotta kokemus on miellyttävämpi ja kokonaisvaltaisempi.
Hans Zimmer pelimusiikkien säveltäjänä
Hyvä esimerkki kehittyvästä pelimusiikin alasta on se, että Call of Duty -pelien parissa on työskennellyt niin Nine Inch Nail -yhtyeen Trent Reznor ja erittäin tunnettu Hans Zimmer, joka säveltää myös Game of Thronesin musiikit. Hänen mielipiteistään pelimusiikista taiteenlajina voi lukea tarkemmin Cinemablend-julkaisusta.Hans Zimmer on voittanut Oscar-palkinnon säveltäessään musiikin Leijonakuninkaaseen, mutta hänen kuuluisien elokuvien taustamusiikin säveltäminen ei jäänyt siihen. Hän on myös säveltänyt Pirates of the Caribbean -elokuvien, Interstellarin, The Thin Red Linen, Gladiaattorin, The Last Samurain ja Inceptionin musiikit. Näiden elokuvien lisäksi hän on vaikuttanut sadoissa muissa alan teoksissa.