Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Tämän hetken suosituimmat sosiaaliset mediat

Kun puhutaan sosiaalisesta mediasta, tarkoitetaan usein muutamaa tällä hetkellä suosittua palvelua: Facebookia, Twitteriä sekä uudempia palveluita, kuten Instagrammia, Pinterestiä ja Google+ -palvelua.
On hyvä kuitenkin muistaa, että nämä palvelut eivät kuitenkaan olleet ensimmäisiä ns. sosiaalisia verkkopalveluja, vaan esimerkiksi Friendster oli hyvin suosittu palvelu monessa maassa jo ennenkuin kukaan oli kuullutkaan Facebookista. Entä kuka muistaa Myspacen? Tämä palvelu on edelleen olemassa ja voi hyvin, mutta se on nykyään profiloitunut hieman eri tavalla, ja muun muassa muusikot ja yhtyeet käyttävät sitä paljon. Eräs suomalainen sosiaalisen median pioneeripalvelu oli puolestaan koulukaverit.com

 

Kaikki tietysti tietävät Facebookin ja Twitterin, mutta on olemassa paljon muitakin kiinnostavia sosiaalisen median palveluja. Yksi tällainen on Linked-In, joka on eräänlainen urakehitystä ja työtehtäviä, ja esimerkiksi oman yrityksen toimintaa esittelevä sosiaalinen palvelu. Linked-In on mainio tapa verkostoitua ja löytää suhteita, sekä kertoa omasta alasta ja osaamisesta toisille. Linked-inin kautta voi myös etsiä ja tarjota työtä. Linked-in on myös siinä mielessä kiinnostava palvelu, että monet IT-alan ammattilaiset eivät halua käyttää mitään muuta sosiaalisen median palvelua sen lisäksi.

 

Viihteellisempiä uusia palveluja ovat sen sijaan erilaiset kuvien ja videoiden jakopalvelut, joita varsinkin nuoriso käyttää ahkerasti: Instagram, Pinterest ja monet muut. Aivan oma lukunsa on sitten Tinder, joka on yhdistelmä sosiaalista mediaa ja deittipalvelua. Näyttää siltä, että uusia palveluja tulee koko ajan, ja toisaalta jotkin vanhat palvelut alkavat jäädä enemmän taustalle. Mutta useimmat niistä kuitenkin ovat olemassa ja voivat hyvin, vaikka niistä ei joka päivä enää kuulisikaan.